glucosinolate
noun
/͵glu:kəʊʹsɪnəleɪt/
ბიოქ., ბოტ. გლუკოზინოლატი (ჯვაროსანთა ოჯახის ზოგიერთი მცენარის, მაგ. ბოლოკის, მდოგვის და სხვ., შემადგენლობაში შემავალი გოგირდშემცველი ნივთიერება, რომელიც ამ მცენარეებს მწარე გემოს აძლევს).
ბიოქ., ბოტ. გლუკოზინოლატი (ჯვაროსანთა ოჯახის ზოგიერთი მცენარის, მაგ. ბოლოკის, მდოგვის და სხვ., შემადგენლობაში შემავალი გოგირდშემცველი ნივთიერება, რომელიც ამ მცენარეებს მწარე გემოს აძლევს).